Uživanje na ostrvu Bali i poseta Nacionalnom parku
gde živi najveći gušter na svetu!
9 noćenja / avio prevoz

PERIOD tokom 2018. godine
SMEŠTAJ Hoteli 4* i 5*
PREVOZ avio
CENA od 969 €

Destinacija

Indonezija je ostrvska država u jugoistočnoj Aziji. Indonežanski arhipelag je najveći na planeti i sadrži 17,508 ostrva. Od ukupnog broja ostrva svega oko 6,000 je naseljeno. Ime države potiče od grčkih reči Indos (Indian) i Nesos (ostrvo). Indonezija se proteže duž ekvatora u dužini od 5,150km što je približno razdaljini između Los Anđelesa i Njujorka. Vodena površina predstavlja 81% teritorije Indonezije. Pet najvećih ostrva i 30 manjih arhipelaga su dom velike većine Indonežana. Najveća ostrva su Kalimantan, Sumatra, Irian Daja, Sulavesi i Java. Od ukupnog broja stanovnika Indonezije gotovo 70% živi na ostrvu Java, a glavni grad države je Džakarta.

Bali je jedna od 33 provincije Indonezije sa provincijskim središtem Denpasarom, koji se nalazi na jugu ostrva i ima skoro pola miliona stanovnika. Većinski deo stanovništva čine indonežanski hinduisti koji inače predstavljaju manjinu u državi. Ostrvo je bogato pirinčem, kokosovom palmom, kafom, pamukom i duvanom pa je to roba koju najviše izvozi. "Ostrvo Bogova" oduševljava turiste iz svih krajeva sveta bogatom kulturom, tradicijom i spektakularnim panoramama. Od vulkana čiji su vrhovi zaklonjeni mističnim oblacima i hladnih planinskih jezera do pirinčanih polja i peščanih plaža, svaki pedalj Balija nudi nove i nezaboravne detalje.

Nacionalni park Komodo je nacionalni park koji obuhvata 3 veća ostrva - Komodo, Rinka i Padar, kao i 26 manjih ostrva. Park je osnovan 1980. godine s prvobitnom namenom da se zaštiti najveći gušter na svetu - komodo zmaj (Varanus komodoensis), koji živi samo na ovom području. Zaštita je kasnije proširena na svu floru i faunu ostrva i na primorsko područje. Park je 1991. godine uvršten na listu svetske baštine UNESKA.

DETALJNIJE

Program putovanja

Dan 1.  Beograd - Bali
Polazak iz Beograda. Obroci u avionu.
Dan 2.  Denpasar, Bali  
Po sletanju na Bali, sastanak sa vodičem i transfer do hotela u luksuznom regionu Nusa Dua. Noćenje.
Dan 3 - 6.  Nusa Dua, Bali
Doručak. Slobodno vreme. Uživanje u plažama Nusa Due i upoznavanje Balija kroz jednodnevu turu. Mogućnost posete ostvru Nusa Lembongan, bavljenje vodenim sportovima, vožnja na leđima slonova, masaža.. Noćenje.
Dan 7.  Nusa Dua - Ubud, Bali
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak na turu i obilazak Tanah Lot hrama iz 16. veka, jedinstvene građevine na stenama iznad mora. Potom vožnja do Batu Bulana, posmatranje Baronga, balinežanskog plesa koji prikazuje večitu borbu dobra i zla. Poseta palati Ubud King parku Makaka majmuna (Monkey Forest).  Poseta hramu Taman Ayun i pirinčanim terasama Tegalalanga. Prijavljivanje u hotel u Ubudu. Noćenje.
Dan 8.  Ubud, Bali
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ubud se smatra kulturnom prestonicom Balija, a ovaj grad velike tradicije dom je jedne od kraljevskih porodica. Noćenje.
Dan 9.  Ubud, Bali - Labuan Bajo, Flores
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do aerodroma u Baliju radi popodnevnog leta za Labuan Bajo. Let oko sat i po do Komodo aerodroma u mestu Labuan Bajo na ostrvu Flores. Sastanak sa vodičem i tranfer do hotela. Noćenje.
Dan 10.  Labuan Bajo - Rinca - ostrvo Komodo
Rano ujutru ukrcavanje na lokalni brod i plovidba do ostrva Rinka u Nacionalnom parku Komodo. Pešačenje i obilazak područja radi posmatranja aktivnosti Komodo zmaja i drugih divljih životinja u prirodnom rezervatu. Nakon obilaska povratak do broda i nastavak vožnje do Komodo ostrva. Ručak na brodu. Na ostvu Komodo pešačenje do reke Banungulung, mesta gde se hrane komodo zmajevi. Prolazak kroz spektakularne predele sa mnogo neobičnih biljaka i životinja. Napuštanje Komodo ostrva i odlazak na Ružičastu plažu radi ronjena. Ovaj izuzetno čist zaliv ima bistru vodu i pogodan je za ronjene i upoznavanje šarolikog koralnog morskog života. Povratak u Labuan Bajo u popodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 11.  Labuan Bajo - Bali
Doručak. Transfer do aerodroma u Libuan Baji za kasni popodnevni let za Bali. Iz Balija povratni let za Beograd. Obroci u avionu.
Dan 12. Beograd
Sletanje u Beograd. Kraj programa. 

Standardni paket Deluxe paket
Minimum 2 ili 4 osobe
Hoteli Hoteli

1. Grand Whiz 4* (Nusa Dua)

2. Hotel Tjampuhan Spa 4* (Ubud)

3. Sylvia Resort Komodo / Bayview Gardens Hotel 4* (Labuan Bajo)

1. Grand Mirage 5* (Nusa Dua)

2. Bebek Tepi Sawah Villas 5* (Ubud)

3. Sylvia Resort Komodo / Bayview Gardens Hotel 4* (Labuan Bajo)

Cena za standardni paket po osobi ..... od 969,00 €

Cena za deluxe paket po osobi ..... od 1075,00 €

* Cene mogu varirati u zavisnosti od perioda godine, proveriti tačne cene u agenciji

Detalji i napomene

U cenu je uključeno:
- Povratne avio karte Bali - Libuan Bajo - Bali kompanije Wings Air
- Smeštaj u hotelu (Nusa Dua) na bazi 5 noćenja sa doručkom
- Smeštaj u hotelu (Ubud) na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Smeštaj u hotelu (Labuan Bajo) na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Privatni transferi
- Vodič na engleskom
- Jednodnevna brodska usluga za posetu Nacionalnom parku Komodo
- Ulaznice
- Rendžer u Floresu
- Gnjurenje i peraja tokom Komodo ture
- 1 ručak na brodu tokom Komodo ture

U cenu nije uključeno:
- Avio prevoz Beograd - Bali - Beograd (cena zavisi od trenutka rezervacije i slobodnih tarifa)
- Fakultativni izleti
- Napojnice za vozača i vodiča    
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (plaća se u agenciji)
- Viza za Indoneziju (mogućnost posredovanja agencije oko potrebnih papira); http://indonesia.asvinia.com/index.php?id=viza
- Rezervacija po osobi 20 eur
- Bankarski troškovi 25 eur
- Individualni troškovi

Napomene:
- Plaćanje fakultativnih izleta u Indoneziji je u indonežanskim rupijama
- Minimalan broj za ostvarenje fakultativnog izleta je 2 putnika
- Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika
- Lokalno vreme na Baliju +6 sati u odnosu na vreme u Srbiji
- Indonežanska moneta je rupija (IDR)
- Građanima Srbije je potrebna ulazna viza za Indoneziju (dobija se u ambasadi u Beogradu)
- Napojnica za vozača i vodiča nije obavezna. Uobičajeni iznos je 5-10 EUR po danu po osobi
- Vodič na srpskom jeziku moguć na upit i uz doplatu

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Celebrina travel, licenca OTP 630/2010.

Turistička agencija Celebrina Travel poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 EUR za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, na osnovu polise osiguranja broj 30000005190 od 25.01.2018. godine osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE ADO iz Beograda, Bulevar Mihajla Pupina 10L.

DETALJNIJE