Grupno putovanje sa vodičem
Paket aranžman 12 noćenja
Termin: 18.10 - 01.11.2022.

PERIOD 18.10 - 01.11.2022.
SMEŠTAJ Hoteli 5*
PREVOZ avio
CENA 1990 €

Destinacija

REPUBLIKA KUBA je ostrvska zemlja u Karipskom arhipelagu, koju osim glavnog ostrva čini još ostrvo Isla de la Juventud, uz nekoliko manjih arhipelaga.
Glavni grad HAVANA živi svoj život, zarolbljen u prošlosti, sa 11 miliona stanovnika koji sa nadom gledaju u budućnost. Jedinstven po istorijskom nasleđu, arhitekturi i noćnom životu, grad će vam pružiti priliku za aktivan odmor sa mogućom realizacijom fakultativnih izleta na lokacije u okruženju.
Za miran odmor preporučujemo VARADERO – prestonicu Kubanskog turizma sa velikim izborom savremenih hotela raspoređenih duž obale. Na pučini Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okena imate priliku da doživite scene iz romana Ernesta Hemingveja “ Starac i more” , posle čega će Kuba zauvek ostati u vašem srcu.
KLIMA je tropska, sa srednjom godišnjom temperaturom od 25 stepeni i periodima velike vrućine, visoke vlažnosti vazduha i jakih vetrova. Vlažna sezona traje od maja do oktobra.

DETALJNIJE

Program putovanja

Dan 1. Beograd-Istanbul
18.oktobar Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Grupa ne putuje sa vodičem u odlasku već samostalno obavlja presedanje I ostale formalnosti do Havane. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 23.10 h. Čekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Noćni let za Havanu.

Dan 2. Istanbul – Havana - Varadero
19.oktobar Sletanje u Havanu u jutarnjim časovima 07.25. Posle carinskih formalnosti, odlazak ka transferu za Varadero gde čeka lokalni vodič. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem najbolje Pina Colade u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Piće dobrodošlice i započinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3. Varadero – Fakultativni izlet Catamaran za Cayo Blanco
20.oktobar
08.30 Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco.
Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put.
10.30 Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima.
11.30 Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima
12.00 Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode …
12.00-14.00 Ručak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima
15.00 Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota.
16.00 Transfer do hotela
Slobodno vreme, all inclusive usluga. Noćenje.

Dan 4-5. Varadero
21.-22.oktobar Slobodno vreme, all inclusive usluga. Noćenje.

Dan 6. Varadero Fakultativni izlet “Tri grada”- Santa Clara -Trinidad-Cienfuegos
23.oktobar Doručak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet.
Polazak od istorijski čuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala i glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvećen njemu.
Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta.
Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta.

Dan 7-8-9-10. Varadero
24-28.oktobar Slobodno vreme, all inclusive usluga. Noćenje.

Dan 11. Varadero - Havana
29. oktobar Doručak u hotelu. Polazak za Havanu.
Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je izvorno sačuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite večni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana.
Nastavak ka prestonici Kube gde previdjen obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetaćemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogućnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom čuvenim old timer-ima.

Nastavljamo putovanje do hotela Nacional de Cuba 5* koji važi za jedan simbola ovog prelepog grada. Sam hotel ima dugu i bogatu istoriju, pored svog velelepnog izgleda. Nalazi se na samom Malecon šetalištu, udaljen oko 30 minuta šetnje od starog dela grada. Hotel kao ponos ovog grada, bio je izbog mnogih znamenitih ličnosti poput Vinstona Čerčila, Frenka Sinatre i Aleksandra Fleminga.
Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima

Za kraj ovog uzbudljivog dana, vodimo vas na večeru u lokalni restoran Aljibe sa muzikom kako biste uživali u autentičnoj atmosferi i lokalnim specijalitetima (uključeno u cenu).
Noćenje u hotelu Nacional (5*)

Dan 12. Fakultativni izlet Pinar Del Rio - Vinales
30.oktobar Doručak u hotelu Nacional 5*.
Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales. Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu.
Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muralu praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima.
Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 13. Havana-Istanbul
31.oktobar Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 08.50 iz Havane. Povratak za Beograd je sa vodičem.

Dan 14. Istanbul-Beograd
01.novembar Čekanje na aerodromu na let za Beograd iz Istanbula od 08.10 do 14.00. Prtljag je čekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion sleće u Beograd 15.oktobra u popodnevnim časovima oko – 14.40. prema lokalnom vremenu.

Detalji i napomene

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana - Beograd (prevoznik Turkish Airways)
- Aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 390 evra (čiji je iznos podložan promeni)
- Smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani)
- Transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Varaderu I Havani
- Panoramsko razgledanje Havane
- Pina Colada na putu do Varadera
- Večera u restoranu Aljibe u Havani
- Izlet u Finca VIgiu
- Usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja

U CENU NISU UKLJUČENI:
- Fakultativni izleti i posete
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi

VAŽNE NAPOMENE:
- Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

SMEŠTAJ
- Hoteli u Varaderu i Havani su kategorije 5*
Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije

FAKULTATIVNI IZLETI
- Poludnevni izlet na Cayo Blanco. Cena: 128 evra. U cenu je uključen ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča. – povratak u 16.00
- Celodnevni izlet “Tri grada”. Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busem. Obilasci, ručak u Trinidadu. Usluge lokalnog vodiča
- Celodnevni izlet u Vinales. Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimatizovanim mini busem. Ručak. Vožnja brodićem. Usluge lokalnog vodiča.
- “Tropicana” show. Cena 85 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, 1/4 boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”
- Potrebno je najmanje 10 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
- Sa pasošem Republike Srbije, za Kubu nije potrebna viza
- Od 6.aprila 2022. Nije potreban PCR test niti dokaz o vakcinaciji. Proveriti blagovremeno uslove pred polazak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kuba 

Uslovi plaćanja:
- Cena putovanja je iskazana u evrima, a plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski ili po profakturi na tekući račun
- Prilkom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija od 40% od ukupne cene aranžmana, a preostali iznos mesečno na rate, najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

Organizator putovanja Filip Travel ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. 

INFORMACIJE I UPLATE: CELEBRINA TRAVEL, Beograd, Obilićev venac 18-20, tel/fax +381 11 328 15 91
mob. +381 63 84 86 814, email: celebrina@eunet.rs, Molimo Vas da se pre zaključenja
ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Celebrina travel

DETALJNIJE