Za putovanje u Egipat potreban je PCR koji se može uraditi pre puta ili na aerodromu u Hurgadi po sletanju (važi za putnike svih avio kompanija).

*** Važno obaveštenje od avio kompanije Air Cairo vezano za sve putnike koji lete ovom kompanijom u Hurgadu. Rezultat PCR testa biće prihvaćen jedino ako ima QR kod. Dakle, svi oni koji imaju test bez QR koda moraće da se testiraju ponovo po dolasku u Hurgadu o svom trošku (30$).

Više detalja:

- PCR negativan rezultat ne sme biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja uzorka pre planiranog leta.
- Deca uzrasta do 5,99 godina u trenutku ulaska u Egipat nisu u obavezi da prilože negativan PCR test;
- PCR test je moguće uraditi i na aerodromu u Hurgadi po sletanju, cena je 30$. Posle uzorkovanja putnici idu u hotel i za okvirno ne više od 24h dobijaju rezultat na email. Do dobijanja rezultata neki hoteli dozvoljavaju neophodno kretanje u hotelu ako putnici poseduju dokaz o primljenoj vakcini a neki insistiraju na boravku u sobi do dobijanja negativnog rezultata.
- Po povratku avionom iz Hurgade za Beograd dozvoljen je ulazak samo ako putnici poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 časova ili dokaz o pimljenoj vakcini. Oni koji to ne poseduju određuje se mera karantina u kućnoj izolaciji u trajanju od 10 dana ili mogu se testirati na lični zahtev u Srbiji, te u slučaju negativnog testa mera izolacije prestaje da važi. Negativan PCR test kao uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primenjuje se na maloletna lica starosti do 12 godina, ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji deteta poseduje negativan PCR test, ukoliko je potreban.
- Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da prilikom ulaska u Republiku Srbiju prilože negativan PCR test i da se sami raspitaju o proceduri.
- PCR test u Republici Srbiji je moguće zakazati i preko sajta ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs 
- Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u istom terminu. Testiranje može da se zakaže za državljane Republike Srbije, strane državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji i za strane državljane bez boravka (turiste). PCR testiranje na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Republike Srbije i strana lica sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji iznosi 9.000,00 rsd. Cena testiranja za strana lica bez prijavljenog boravka iznosi 18.000,00 rsd.
- Putno zdravstveno osiguranje ((OBAVEZA – zahteva avio kompanija) potrebno je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19). Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki.
- Egipatska viza je trenutno besplatna (trenutna informacija koja se može promeniti u bilo kom trenutku bez prethodne najave da je viza besplatna do 30.04.2021. a nakon toga 25$) samo za državljane zemalja (među kojima je i Srbija) koji vize mogu kupiti na licu mesta, na aerodromu u Hurgadi. Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami informišu o viznom režimu.

***


KIPAR BEZ PCR TESTA OD 10.05.2021.

Od 10.05.2021. svi vakcinisani putnici mogu da uđu na Kipar bez PCR testova i karantina.

Validna je vakcinacija sledecim vakcinama:
Sve koje priznaje Evropska komisija - Fajzer, Moderna, Astra Zeneka i Sputnik V.

Važno je da je obavljen ceo proces vakcinacije, to znači i revakcinacija.

Obavezno je da se popuni flight pass na linku ispod 24 h pred polazak i da se u njega uploaduje certifikat o vakcinaciji na engleskom.
Važno je da putnik i sa sobom ima certifikat o vakcinaciji kada ide na putovanje kao dokaz.
https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home 

Svi ostali putnici i dalje poštuju pravila za ulazak za zemlje u crvenoj zoni.

1. potreban je iz Srbije, pre polaska PCR test negativan, ne stariji od 72 sata
2. potreban je na Kipru, na dolasku, po sletanju, II PCR test negativan (radi se na aerodromu, cena oko 30 eur, vreme cekanja rezultata oko 4 sata)
3. izolacija u hotelskoj sobi do dobijanja rezultata PCR testa sa Kipra
4. popunjen flight pass 24 h pred polazak na linku ispod:
https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home 

Kipar zadržava pravo slučajnog testiranja na granici.

***


ULAZAK U CRNU GORU BEZ USLOVA

Prema odluci nadležnih organa Crne Gore i Srbije, za ulazak u Crnu Goru državljanima Srbije nije potreban bilo kakv test ili dokaz o vakcinaciji. Isti su uslovi i prilikom povatka u Srbiju sa teritorije Crne Gore.

Od putne dokumentacije potreban je pasoš za odrasle i za decu bilo kog uzrasta. Ukoliki građani putuju drumskim saobraćajem, za odrasle je dovoljna i lična karta. Ukoliko putuju avionom pasoš je obavezan.

***


REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU TURSKU OD 01.06.2021.

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Tursku sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji, izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je revakcinacija izvršena najmanje 14 pre dana pre ulaska u Republiku Tursku, i/ili sa potvrdom nadležnog organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19 ( zeleni sertifikat).

U slučaju da lice ne poseduje nijedan od dva gore pomenuta dokumenta, neophodno je da ima negativan PCR test, urađen najviše 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test.

***


Dragi putnici, prijatelji i kolege,

Obzirom na novonastalu situaciju obaveštavamo Vas da je naša agencija počela sa radom i dežurstvom. Sve rezervacije za putovanja, individualna ili grupna smo pomerili, a sve prema sadašnjim okolnostima i željama i mogućnostima putnika. Nadamo se da će se početkom leta, sve vraćati polako u normalu, uz obavezne mere predostrožnosti.

Pratimo situaciju, poštujemo savete i obaveštavamo Vas o daljem razvoju.
Za sve neophodne informacije možete nas kontaktirati putem telefona ili putem mejla.

Ostajemo u kontaktu za NOVA STARA PUTOVANJA USKORO...

e-mail: cecajocic@eunet.rs  i cecacelebrina@gmail.com 

mob. 063 84 86 814

----------------------------------------

CELEBRINA TRAVEL
Srbija, Beograd
Obilicev venac 18-20, lok. 5.20
Tel. 00381 11 328 15 91
Mob. 00381 63 318 615
E-Mail: cecajocic@eunet.rs; celebrina@eunet.rs
Licenca: OTP 63/2020, kategorija A 20


www.celebrina.rs