Limasol, Larnaka, Aja Napa, Protaras
Hoteli 2*, 3*, 4* i 5*
novembar 2021 - april 2022

pdf
PERIOD novembar 2021 -
april 2022
SMEŠTAJ Hoteli 2, 3, 4 i 5*
PREVOZ avio
CENA od 29 € dnevno

Destinacija

Kipar je ostrvska država sa blizu 800 hiljada stanovnika, koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Glavni i najveći grad je Nikozija. Na ovom ostrvu još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. Republika Kipar je stekla nezavisnost od Velike Britanije 1960. godine, kada su je priznale sve svetske države osim Turske, koja je nije priznala ni do danas. Kipar je podeljen na šest provincija (distrikta) koji uključuju i teritorije pod upravom Republike Kipar i pod kontrolom Turske Republike Severni Kipar. Republika Kipar je članica Evropske unije od 2004. godine.

Limasol (Limassol) je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći tržni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica  koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Larnaka (Larnaca) je jedan od najstarijih gradova na Kipru i nalazi se na jugoistočnoj obali ostrva. Grad je podignut na ostacima antičkog grada Kition, bogate luke i značajnog centra trgovine, a kasnije i feničanskog uporišta. Njihovi ostaci se danas mogu videti u obliku kiklopskih zidina od ogromnih kamenih blokova i kao kompleks mikenskih grčkih hramova iz 12. veka pre nove ere. Grad je poznat po kristalno plavom moru i lepim plažama (Mekenzi, Finikoudes i Janates), ali i po marini u koju pristižu luksuzne jahte iz svih krajeva sveta.

Aja Napa (Ayia Napa) se nalazi u jugoistočnom delu Kipra.  Ovo mesto je čuveno po netaknutoj prirodi, dugim peščanim plažama i toploj vodi, tako da predstavlja savršeno mesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Razuđena obala ima dosta zaliva i uvala koje su idealna mesta  za sve one koje vole da istražuju. Jedna od takvih uvala je Nissi Beach, plaža koja je posebno popularna među mladima zbog  žurki koje se ovde organizuju tokom leta. Aja Napa je poznata i kao jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu za ljubitelje zabave i noćnog života.

Protaras se nalazi na jugoistočnom delu Kipra. Na mestu današnjeg Protarasa nekada se nalazio stari grad Leukolla, grad koji je posedovao malu sigurnu luku u kojoj je prema verovanju Demetrius I Poliokrates (kralj Makedonije) 306. godine pre nove ere, našao  utočište i spremao zasedu Ptolomeju. Protaras je danas turističko mesto koje krasi  tirkizno more i peščane plaže od kojih je najpoznatija „Fig Tree Bay“ (u prevodu smokvin zaliv).

DETALJNIJE

Program putovanja

8 dana, 7 noći:
1. dan - BEOGRAD-LARNAKA: Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” i čekiranje za let dva sata pre poletanja aviona. Let do Larnake. Transfer autobusima ili minibusevima do izabranog hotela. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
2-7. dan - KIPAR: Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za odmor, individualne obilaske i fakultativne programe.
8. dan - KIPAR-BEOGRAD: Napuštanje soba prema hotelskim pravilima. Slobodno vreme. Tranfer od hotela do aerodroma u navedeno vreme prema instrukcijama predstavnika agencije. Dolazak na aerodrom i chek –in. Let do Beograda. Kraj programa.

» Cenovnik Kipar novembar 2021 - april 2022 «

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge

ULAZAK U ZEMLJU: VAKCINISANE OSOBE ULAZE U ZEMLJU BEZ IKAKVIH DRUGIH TESTOVA.
PRIZNATE VAKCINE OD STRANE KIPARSKIH VLASTI SU:
PFIZER, JOHNSON & JOHNSON, MODERNA, ASTRAZENECA, SPUTNIK V, SINOPHARM, SINOVAC.
NEVAKCINISANE OSOBE MORAJU URADITI PCR TEST NE DUŽE OD 72H PRE POLASKA I JOS JEDAN PRI SLETANJU.

PRE POLASKA NA PUT, PROVERITI DA LI JE DOŠLO DO PROMENA USLOVA!!!

Detalji i napomene

U cenu aranžmana je uključeno:
- Smeštaj u odabranom hotelu sa 2*, 3*, 4* ili 5* na Kipru na bazi odabrane usluge (noćenje/doručak, polupansion ili all inclusive)
- Usluge predstavnika agencije
- Troškovi organizacije

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Avio prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd (cena zavisi od trenutka rezervacije i slobodnih tarifa)
- Aerodromske i druge takse (podložno promeni)
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom na Kipru (cena zavisi od tipa vozila i broja mesta u vozilu, broja putnika i udaljenosti hotela od aerodroma u kome su smešteni) - informaciju proveriti u agenciji
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (plaća se u agenciji)
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi

Napomene:
- Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme polaska aviona
- Klasifikacije hotela su rađene prema lokalnoj kategorizaciji. Opisi hotela i sadržaja su informativnog karaktera i nisu obavezujući. Detaljnije informacije mogu se dobiti u agenciji ili na zvaničnoj web stranici hotela
- Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
- Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.
- Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom a more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima može se garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati.
- Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

Način plaćanja:
- 50% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate
- U slučaju promene na monetarnom tržištu ili promene u cenama prevoznika agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge.

Uz ovaj program veže Opšti uslovi putovanja agencije Celebrina travel, licenca OTP 63/2020, kategorija A 20.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Celebrina travel. U slučaju nedovoljnog broja prijavljanih putnika agencija zadržava pravo da pojedine polaske otkaže ili organizuje u saradnji sa drugom agencijom. Minimalni broj putnika za organizaciju aranžmana je 30. U slučaju otkaza, minimalni rok je 15 dana pre početka aranžmana.

DETALJNIJE