Limasol, Larnaka, Aja Napa, Protaras
Hoteli 2*, 3*, 4* i 5*
novembar 2023 - mart 2024

pdf
PERIOD novembar 2023 -
mart 2024
SMEŠTAJ Hoteli 2, 3, 4 i 5*
PREVOZ avio
CENA od 37 € dnevno

Destinacija

Kipar je ostrvska država sa blizu 800 hiljada stanovnika, koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Glavni i najveći grad je Nikozija. Na ovom ostrvu još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. Republika Kipar je stekla nezavisnost od Velike Britanije 1960. godine, kada su je priznale sve svetske države osim Turske, koja je nije priznala ni do danas. Kipar je podeljen na šest provincija (distrikta) koji uključuju i teritorije pod upravom Republike Kipar i pod kontrolom Turske Republike Severni Kipar. Republika Kipar je članica Evropske unije od 2004. godine.

Limasol (Limassol) je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći tržni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica  koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Larnaka (Larnaca) je jedan od najstarijih gradova na Kipru i nalazi se na jugoistočnoj obali ostrva. Grad je podignut na ostacima antičkog grada Kition, bogate luke i značajnog centra trgovine, a kasnije i feničanskog uporišta. Njihovi ostaci se danas mogu videti u obliku kiklopskih zidina od ogromnih kamenih blokova i kao kompleks mikenskih grčkih hramova iz 12. veka pre nove ere. Grad je poznat po kristalno plavom moru i lepim plažama (Mekenzi, Finikoudes i Janates), ali i po marini u koju pristižu luksuzne jahte iz svih krajeva sveta.

Aja Napa (Ayia Napa) se nalazi u jugoistočnom delu Kipra.  Ovo mesto je čuveno po netaknutoj prirodi, dugim peščanim plažama i toploj vodi, tako da predstavlja savršeno mesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Razuđena obala ima dosta zaliva i uvala koje su idealna mesta  za sve one koje vole da istražuju. Jedna od takvih uvala je Nissi Beach, plaža koja je posebno popularna među mladima zbog  žurki koje se ovde organizuju tokom leta. Aja Napa je poznata i kao jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu za ljubitelje zabave i noćnog života.

Protaras se nalazi na jugoistočnom delu Kipra. Na mestu današnjeg Protarasa nekada se nalazio stari grad Leukolla, grad koji je posedovao malu sigurnu luku u kojoj je prema verovanju Demetrius I Poliokrates (kralj Makedonije) 306. godine pre nove ere, našao  utočište i spremao zasedu Ptolomeju. Protaras je danas turističko mesto koje krasi  tirkizno more i peščane plaže od kojih je najpoznatija „Fig Tree Bay“ (u prevodu smokvin zaliv).

DETALJNIJE

Program putovanja

8 dana, 7 noći:
1. dan - BEOGRAD-LARNAKA: Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” i čekiranje za let dva sata pre poletanja aviona. Let do Larnake. Transfer autobusima ili minibusevima do izabranog hotela. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
2-7. dan - KIPAR: Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za odmor, individualne obilaske i fakultativne programe.
8. dan - KIPAR-BEOGRAD: Napuštanje soba prema hotelskim pravilima. Slobodno vreme. Tranfer od hotela do aerodroma u navedeno vreme prema instrukcijama predstavnika agencije. Dolazak na aerodrom i chek –in. Let do Beograda. Kraj programa.

» Cenovnik Kipar novembar 2023 - mart 2024 «

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge

Od 18. aprila 2022, Kipar više ne zahteva popunjavanje obrazaca za lociranje putnika (Ciprus Flight Pass) za ulazak u zemlju. Štaviše, uklanja se kategorizacija po zemljama i većina COVID protokola vezanih za putovanja.

Detalji i napomene

U cenu aranžmana je uključeno:
- Smeštaj u odabranom hotelu sa 2*, 3*, 4* ili 5* na Kipru na bazi odabrane usluge (noćenje/doručak, polupansion ili all inclusive)
- Usluge predstavnika agencije
- Troškovi organizacije

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Avio prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd od 255 € (uključene takse i 1 prtljag do 23kg); cena zavisi od trenutka rezervacije i slobodnih tarifa u momentu kupovine karte
- Aerodromske i druge takse su podložne promeni
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom na Kipru (cena zavisi od tipa vozila i broja mesta u vozilu, broja putnika i udaljenosti hotela od aerodroma u kome su smešteni) - informaciju proveriti u agenciji
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (plaća se u agenciji)
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi

Napomene:
- Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme polaska aviona
- Klasifikacije hotela su rađene prema lokalnoj kategorizaciji. Opisi hotela i sadržaja su informativnog karaktera i nisu obavezujući. Detaljnije informacije mogu se dobiti u agenciji ili na zvaničnoj web stranici hotela
- Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
- Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.
- Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom a more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima može se garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati.
- Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

Način plaćanja:
- 50% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate
- U slučaju promene na monetarnom tržištu ili promene u cenama prevoznika agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge.

Uz ovaj program veže Opšti uslovi putovanja agencije Celebrina travel, licenca OTP 89/2022, kategorija A.

Turistička agencija Celebrina Travel poseduje depozit u visini od 2.000 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 30.000 eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, na osnovu polise osiguranja broj 30000037152 od 01.11.2023. Akcionarskog društva za osiguranje MILENIJUM OSIGURANJE A.D.O. iz Beograda.

INFORMACIJE I UPLATE: CELEBRINA TRAVEL, Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 171 lok. 33
mob. +381 63 8486814, tel/fax +381 11 244 15 20 mob +381 63 318 615, email: celebrina@eunet.rs.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Celebrina travel

DETALJNIJE